Metsästys

KOIRA AVAA OVEN JAHTIMAILLE

TARJOA TAI ETSI KOIRAA JAHTIIN

Jahtimahdollisuuksia etsivälle metsästyksestä kiinnostuneelle voi antaa hyvän neuvon: Hanki ja kouluta toimiva metsästyskoira. Se avaa sinulle ovet jahtimaille.

Koirien monipuolinen käyttö on viime vuosin ilahduttavasti lisääntynyt metsästyseuroissa. Aina seuran jäsenillä ei kuitenkaan ole kaikkiin jahtitapahtumiin sopivaa tai sillä hetkellä toimintakunnossa olevaa koiraa. Tällöin koirapua etsitään usein ”kissojen ja koirein kanssa”. Myös kaupallisten metsästysjärjestäjien jahteihin kysytään nykyisin koiria jatkuvasti. Tässä on metsästysmahdollisuuksia etsivän metsästysharrastajan mahdollisuus. Jos hänellä on toimivuutensa osoittanut pelikoira ja asia on laajemmin tiedossa, jahtikutsuja alkaa sataa.

Erityisen kysyttyjä ovat viime vuosina olleet Lounais-Suomen peura-alueella pelittävät peura-ajurit siis mäyräkoirat. Samaten jäniskoiria etsitään talvella, onhan ajokoiraharrastus lähes sammunut Peura-Suomesta. Hirvikoirista on kysyntää koko maassa ja viime vuosina yleistynyt suurpeto-ajokoirien käyttö on mahdollisuus tosiharrastajille.

Noutajia ja seisojia etsitään syksyn sorsa- ja kanalintujahteihin. Myös luolakoirille on talvisin jatkuvaa käyttöä.

Kun koiranohjaaja tulee tutuksi jahteja järjestävissä seuroissa, saattaa avautua mahdollisuus jopa seuran jäsenyyteen. Monet koiransa kautta jahtimahdollisuuden löytäneet ovat kuitenkin havainneet, että harrastustapa onkin ihanteellinen ja heillä parhaiten sopiva. Voi keskittyä mielikoiriinsa ja ilman metsästysseuratoiminnan tuomia pakollisia velvoitteita.

Eräpalveluiden nettipioneeri on lähtenyt kehittämään tiedonvälityskanavaa jahtikoiria tarvitsevien ja niitä tarjoavien toimijoiden välille. Syksyn aikana Eräverkkoon on kehitetty erityinen koirailmoitusten osio. Sen kautta voi esitellä koiraansa ja tarjota sitä jahteihin ja vastaavasti tarvitsijat voivat etsiä koiria sen kautta. Koiranpentujen kauppa toimii luonnollisesti myös koirailmoitusosion kautta.

 

Reijo Orava

Eräverkon koirat-palvelun löydät osoitteesta: www.eraverkko.fi/koirat. Palveluun voit ilmoittaa oman metsästyskoirasi tai voit etsiä sopivan koiran jahtiisi. Samasta osiosta löydät myös erilaisia koiriin liittyviä osto ja myynti-ilmoituksia. Ilmoittaminen on ilmaista.

Keskustele aiheesta

Rekisteröidy Eräverkkoon pystyäksesi osallistumaan keskusteluihin. Rekisteröityminen on ilmaista.

Rekisteröidy »