Pyyntipaikka seisojan selän takaa

Fasaanikimppalla jahtiin Solttilaan

Jahtiin mennään omalla porukalla, tai ainakin oman koiran kanssa, jos porukkaa ei ole. Tämä on ollut ja on kotoinen tapa edetä metsälle. Muita vaihtoehtoja ei ole ollut oikein edes tarjolla.

Jukka ja Mari Kivi ovat hoitaneet Solttilan riistanhoitoalueen fasaanijahteja jo useamman vuoden. Jahdit hoidetaan seisovien koirien avulla, ja pyydettävät linnut saadaan omalta tarhalta. Fasaanijahdit ovat olleet pääosin tilaustyönä yrityksille räätälöityjä tapahtumia.

 

Viime syksynä Solttilassa jahtipäivien tarjontaa laajennettiin myös yksilötasolle. Fasaanijahtiin sai ilmoittautua kuka tahansa jahtiin haluava, joko yksin tai ystäviensä kanssa, kunhan lunasti osallistumisen fasaanipäivään 195 eurolla. Kimppajahti toteutui, jos ilmoittautujia jahtipäävään oli vähintään neljä.

Tämä on uutta tuoretta ja tervetullutta ajattelua. Metsästysmahdollisuuksia ei kaikilla metsästykseen mukaan haluavilla yksinkertaisesti ole. Aika luo myös monelle omat rajoitteensa, aikaa ajaa pohjoiseen valtion maille ei yksinkertaisesti ole. Solttila sijaitsee Rajamäellä vain 50 kilometrin, eli vajaan tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta.

 

Oma mielenkiintonsa näissä koirajahdeissa on opetella seisovan koiran kanssa metsästämistä, sijoittumista seisonnalle sekä ampumista. Hyvää oppia saa myös seuraamalla kokeneen koiraohjaajan elkeitä, kuinka käsitellä koiraa metsästystilanteissa.

Fasaanijahtipäivän kulku lyhyesti: Aamukahvi, alueen ja metsästäjien esittely sekä jahdin ohjeistus. Ensimmäinen jahtikierros. Lounas nuotiolla ja nokipannukahvit. Toinen jahtikierros. Riistaparaati.

Koiranohjaajan ja koiran mukana kulkee kolmesta kuuteen metsästäjää. Riistatilanteita pyritään saaman useampia jokaiselle metsästäjälle. Normaali päivän saalis on kahdesta neljään lintua metsästäjää kohti. Jahdin päätteeksi saalislinnut jaetaan metsästäjien kesken.

 

www.eraverkko.fi

Solttilan fasaanijahdit
Jukka Kivi
Korpiharjuntie 241
05200 Rajamäki
Puh. 0400 709967

PYYNTIPAIKKA

Mikä on PyyntipaikkaTM?

Eräverkon Pyyntipaikka on täysin uudenlainen tapa metsästys- tai kalastusretkien hankintaan.

Miten Pyyntipaikka™ toimii?

Varaa itsellesi paikka tapahtumasta. Kutsu sen jälkeen muita mukaan. Jaa tapahtuman tiedot kaverillesi tai sosiaalisessa mediassa. Palveluntarjoaja on hinnoitellut tapahtuman niin, että jokainen uusi ilmoittautuja laskee kaikkien osallistujan hintaa. Kun minimiosallistujamäärä täytyy, tapahtuma toteutuu.

Varausajan päättyessä laskutetaan tapahtuman lopullinen hinta. Mitä enemmän osallistujia on ilmoittautunut, sitä edullisempi hinta kaikille osallistujille.

Tutustu lisää www.eraverkko.fi /pyyntipaikka

 

 

Keskustele aiheesta

Rekisteröidy Eräverkkoon pystyäksesi osallistumaan keskusteluihin. Rekisteröityminen on ilmaista.

Rekisteröidy »