AMPUMAAN

Rauhassa radalle

Uutta ajatusta haulikkoharjoitteluun Hyvinkäällä

Ampumaratojen käyttö on muokkautunut Suomessa usein tuttujen temmellyskentäksi. Piiri on pieni ja siihen on ulkopuolisen vaikea päästä. Monesti vierailla radoilla tuntee itsensä vaivautuneeksi, jotenkin tunkeilijaksi.

Toinen kummajainen radoilla tuntuvat olevan maailman viisaimmat miehet. Usein selän taakse tulee joku, joka kertoo miten tulisi toimia tai miten osumat paranevat. Hyvää he lienevät tarkoittavan.

Monesti oma ampuminen, ja sen virheitten kuin onnistumisienkin läpikäynti itse, tuottaa kuitenkin paremman tuloksen. Ja jos ei, niin ainakin se olisi monen mielelle rauhoittavampaa. Ainakin omalla kohdallani tämä analysointi on yksi ampumaharrastuksen parhaista mausteista.

 

Sportingia tuttujen kesken. Tämä on mahdollista, kun radan voi vuokrata omaan käyttöön. Kuvat: Jussi Soikkanen

HYVINKÄÄN METSASTYSAMPUJIEN RADOILTA löytää Suomessa harvinaista kaupallista ratatoimintaa. Se on muuttanut yllättävästi asioita. Hyvinkäällä törmää nyt toisenlaiseen ilmapiiriin. Tulija toivotetaan jo kahvituvassa tervetulleeksi.

Ampumamahdollisuuksia on tarjolla haulikkoampujalle perinteisistä ratakierroksista oman radan vuokraan ja aika ajoin myös riistapolkuammuntaan.

Oma palvelumuotonsa on ampumaopetus. Opettaja tulee toki varata etukateen. Sen voi tehdä pelkastään itseään varten, mutta homma toimii myös pienryhmille. Opetus räätälöidään aina opetusta tarvitsevan taitojen mukaan. Voidaan aloittaa haulikon käynnistä ja siirtyä sitten radalle katsomaan miten kiekko saadaan rikki.

Oppimisen kannalta radan vuokraaminen omaan käyttöön on hienoin asia. Hankalia kiekkokulmia voi toistaa ja hioa omassa rauhassa tai oman tutun porukan kesken. Ratavuokran hinta omaan käyttöön on erittäin kohtuullinen 25 euroa tunnilta. Toki tämän paalle tulevat normaalit kierrosmaksut ampumalajin mukaan, mutta niinhän ne tulisivat muutoinkin haulikkoammunnassa.                                                                                    

Kaupallista toimintaa on viritelty Hyvinkään Metsastysampujat Ry:n radalla nyt kolmisen vuotta. Puuhamiehinä ovat toimineet seuran puheenjohtaja Jukka Tuloisela ja varapuheenjohtaja Mikko Demander. Seurassa on jäseniä 90, mutta vieraita käy vuosittain ampumassa reilu tuhat. Ratoja kehitetään kaiken aikaa, vaikka puitteet ovat nytkin vähintään hyvät. Myös maisemoinnin suhteen tavoitteet ovat korkealla, ratamiljöökin voi näyttää hyvältä.

Tällaiseen toimintaan on selkeä tarve. On hieno asia, että tällaisiin hankkeisiin löytyy vetäjiä.

                                                                                                                                      Jussi Soikkanen

Haulikkoammunnan oppi alkaa usein haulikon käynnistä - osumakuvion tasaisuudesta ja sijainnista.

Hyvinkään Ampumaurheilukeskus
Kaidanpääntie 236,
05950 Hyvinkää
Puh. 040 412 9654 www.hyma-ry. , info@hyma-ry. Rata-ajan voi varata ja maksaa osoitteessa: www.eraverkko.fi

Haulikkoradat:
- Skeet 5 rataa
- Trap 3 rataa
- Compak Sporting 2 rataa

Ratojen ja kahvio/toimiston aukiolot löytyvät nettisivuilta. 

Ratajärjestelyiden selkeys:
- Hyvin erottuvat rataopasteet, radat ja pysäköintialueet helppo löytää

Asioinnin helppous:
- Netissä hyvä varausjärjestelmä, ratatoimistossa päivystäjä paikalla, kahvio ja wc-tilat

Alueen siisteys:
- Maisemointi kesken. Roskia tavanomaista vähemmän. Hylsyjen keräys järjestetty hyvin. 

Keskustele aiheesta

Rekisteröidy Eräverkkoon pystyäksesi osallistumaan keskusteluihin. Rekisteröityminen on ilmaista.

Rekisteröidy »