Nainen tarvitsee lihaa!

Tunnetko naiset, joille rodulle ominaista on rakkaus lihaan. Kun lihan himo iskee, niin punainen liha kiiluu silmissä kuin timantti sormuksessa. Riistanliha on vain yksinkertaisesti niin hyvää. Huvittaa miten jotkut sanovat kuinka esimerkiksi hirven jauhelihaan kyllästyy. Kai siihen kanaankin kyllästyy, jos sen maustaa joka päivä samalla mausteella ja syö samalta lautaselta. Kattauksella ja tarjoilutavalla on itseasiassa merkitystä, ainakin minulle ja ystäväpiirille. Miehet syö sormilla suoraan paketista. Valmistustapoja on erilaisia, eikä sitä riistanlihaakaan tarvitse aina maustaa samalla pippurilla. Alkaahan siitä pippuristakin jossakin vaiheessa tehot kadota. Käytän itse vain yrttejä, en ole vielä kyllästynyt.

Huvitti kun haudutin viikoksi padallisen peuranlihaa, maustoin ärsyttävästi itse kasvattamalla ja kuivatulla timjamilla, pientuottajan kasvattamilla valkosipuleilla ja itse raastetulla Himalajan suolalla, jonka kävin pikaisella patikkareissulla hakemassa sieltä Himalajan kukkuloilta. Haudutettu peuranliha on lapseni mielestä yksi parhaimmista lihoista ja haudutuksen jälkeen se on monikäyttöinen eri ruokiin. Mietin pataa maustaessa, että mihin napaan ajattelin tämänkin määrän taas tunkea, mutta kyllä se sinne häviää.

 

Peurafilee... kyllä mua jännitti. Ensimmäinen kokonainen peura talvella, jonka yksin paloittelin. Tosin tullut pari vedettyä kimpassa joten ei ihan eka kerta kuitenkaan. Mä selvisin.

Meillä naisillahan on erilaisia aikoja kuukaudessa. Erityisesti puolukkapäivien aikaan kannattaa järsiä veristä pihviä enemmän kuin kerran viikossa, sillä heikkous ja anemia iskevät ainakin tähän heiveröiseen kroppaan, jos käy kutveltamaan imeskellen chiansiemeniä kukkalautaselta. Myös päätä ei särje ja olo on tyyni kun mielihalut saavat tarvitsemansa tyydytyksen. Tähän täytyy sanoa, että ymmärrän kyllä kasvisyöjiä ja kaiken maailman ituhippihihhuleita, sillä kasvikset ja idut on ihan jees, lisukkeena ja olihan niissä dinosauruksissakin kasvisyöjiä.

Ihminen on nykypäivänä laiska ja ajankäyttöä ohjaa älypuhelin, myös nukkuessa puhelin skannaa unenlaatua ja ulosteen koostumusta. Olen välillä sulautunut itsekin puhelimeen. Ajatella, että älypuhelimessa on rajaton määrä reseptejä, joten somettamisen sijaan katseet riistaruokaresepteihin NYT ja ennakkoluulottomasti kokeilemaan erilaisia tapoja valmistaa liharuokia, NYT. Sitten voidaan yhdessä patsastella herkullisten itse metsästettyjen, käsiteltyjen ja valmistettujen riistaruokien kanssa ja muista #lovemylife .

 

Peurapaistia. Tyttären pyynnöstä ei niin punaista ja hyvää oli!

Todenperä siinäkin. Riistaruoka on hyvä tapa tuoda esiin metsästystä ihmisille, joille asfalttikin tippuu taivaasta itsekseen tienpinnalle, että hyvän ja terveellisen ruuan eteen kannattaa nähdä vaivaa ja että jostakin se liha sinne pöytään tulla tupsahtaa. Tosin ei riistanliha mutta ehkäpä vaikka Luomu nauta.

Minulle kävi tässä taannoin opettavainen ja kuvottavakin tapaus, yllättäen, jonka haluan opetustarinana teillekin jakaa, sillä ostin lähikaupasta lapseni pyynnöstä kananugetteja, kun kaverin äitikin niitä kuulemma kokkailee ja minäpä sitten halusin olla yhtä kiva äiti ja ostin einespalleroita pakasteesta. Selosteen mukaan täyslihaisia kananpalasia. Kotona sitten aloin kokkailla meille helppoa einesruokaa…Kunnes pussia tyhjentäessä huomasin yhdessä nugetissa mustaa. Siellä sisällä oli mustaa muovia iso pala. Siihen loppui kokkailu ja voin vannoa, että en tule enää koskaan ostamaan kyseisiä palleroita. Pallerot ovat nyt analysoitavana toimittajalla.

Onneksi näin kävi, sillä taas oli helppo kertoa lapselle miksi se ruoka on hyvä tehdä itse. Saa ainakin hyvää ja puhdasta ruokaa. Mikä parasta siihen itsetehtyyn makuelämykseen voi itse vaikuttaa ihan niin paljon kuin itse haluaa. Eines on ja pysyy tuoteussa elementissään mustine muovipaloineen. Toiseksi itsetehty ei ole sen työläämpää kun meillä super äideillähän aika riittää kaikkeen ja tunteja päivässä on tupla määrä.

 

Valmis nugetti... Ei kiitos eineksille...ehkä nakkeja täytyy pari vetää ja grillimakkaraa nuotiolla.

Nuggetit voi tehdä myös itse, niin kuin me super äidit tehdään. Ja kukko munii munia takapihalla. Tein taannoin Fasaaninugetteja ne olivat todella hyviä. Seuraavaksi testaan reseptin sorsalla erään lukijan innoittamana. Ikävistä jutuista tulee hyviä, kun niitä katsoo positiivisten silmälasien läpi. Nyt sanon taas pitkän aikaa mielellään ei eineksille.

Tässäpä maukas ohje jonka bongasin netistä. Suosittelen!

www.valio.fi/reseptit/kananugetit-ja-majoneesi/

 

Fasaaninugetteja valmistuu...
Valmiit nugetit maistui tyttärelle ja äidille. Mikä se oli... #Lovemylife

Lisää kommentti

Rekisteröidy Eräverkkoon pystyäksesi osallistumaan keskusteluihin. Rekisteröityminen on ilmaista.

Rekisteröidy »

Avainsanat

Suosituimmat

27.09.2017 07:16

Alaston metsästäjä
Metsänneito

Arkisto

Tilaa blogit sähköpostiisi

Saat viikottaisen koosteen julkaistuista blogikirjoituksista suoraan sähköpostiisi.